Nieuwe WKR maakt oprichten personeelsvereniging interessant

Grote stijging van aantal personeelsverenigingen verwacht dankzij WKR

Per 1 januari 2015 gaat de Werkkostenregeling in werking. Vanaf dan mag de werkgever 1,2% van de loonsom besteden aan alle overige personeelskosten. Daaronder vallen ook de lief en leed uitkeringen, personeelsfeestjes, sinterklaasfeestjes of kerstpakketten. Al deze uitgaven moet de werkgever apart administreren.

Een eenvoudige oplossing voor werkgevers en werknemers is de oprichting van een personeelsvereniging. De werkgever mag een deel van de contributie vergoeden, gebruikelijk is de helft. Ook mag de werkgever een bijdrage doen aan de vereniging. Hij weet hierdoor exact vooraf welk bedrag hij verschuldigd is. De personeelsvereniging besteedt het bedrag vervolgens in detail. De werkgever heeft vooraf zekerheid over zijn budget en een stuk minder administratieve rompslomp.

Personeelsverenigingen moeten worden opgericht bij een notaris. Op dit punt vinden twee partijen elkaar in een gemeenschappelijk belang. Bedrijfsfeest.nl heeft samen met doehetzelfnotaris.nl tijdelijk een stimulans voor bedrijven om een personeelsvereniging op te richten. DoeHetZelfNotaris biedt de mogelijkheid om voor slechts € 235,- exclusief BTW een vereniging op te richten. Boekt de nieuwe personeelsvereniging vervolgens binnen 12 maanden een personeelsuitje via bedrijfsfeest.nl, dan krijgt men € 100,- korting.

“De nieuwe WKR zou een bedreiging zijn, maar wij zien op deze manier juist nieuwe kansen” aldus Erik Kroon, directeur van bedrijfsfeest.nl. “Dit is wel een heel onverwachte samenwerking, maar de klanten profiteren er van. Dat is waar het om gaat” aldus Pablo van Klinken, directeur van DoeHetZelfNotaris.nl.

Voor meer informatie:
doehetzelfnotaris.nl/bedrijfsfeest
bedrijfsfeest.nl/pv-oprichten