Erik Kroon

WKR Oplossingen | CASE 3

Geplaatst op maandag 20 juli 2015


Ondertussen zijn we in 2015 een aantal maanden op weg en de overheid heeft met de werkkkostenregeling (WKR) weer een hoop teweeg gebracht. Wat mag wel en wat mag niet? De richtlijnen zijn bekend en er zijn vele bedrijven die mij benaderen met de vraag voor een goede oplossing. Want een bedrijfsuitje of teambuilding wordt toch wel als belangrijk ervaren.

Aan de hand van een aantal voorbeelden hoop ik jullie met mijn komende blogs aan het denken te zetten. Uiteraard noem ik de bedrijven niet bij naam, dat is niet gepast, maar de cases zijn zeer interessant.

CASE 3
Bedrijf X, organiseert jaarlijks 4 grote events voor het personeel. Normaal gesproken kiezen ze altijd voor een externe locatie. Op deze manier heeft de organisatie geen zorgen over alle bijkomende ongemakken. Door de WKR hebben ze besloten om 2 events te schrappen en 2 events anders in te richten.

De jaarlijkse sportdag werd in het verleden georganiseerd op zaterdag, maar er is nu besloten om dit door de weeks te organiseren op hun eigen locatie. Daarbij is het een verplichte werkdag. Ze kiezen er dus voor om de activiteiten rondom hun eigen locatie te laten plaatsvinden, binnen de normale werktijden en af te sluiten met een BBQ aan de zaak. De WKR vervalt op deze manier doordat er tijdens werktijden een activiteit wordt georganiseerd en op eigen terrein. Daarnaast is een sportdag prima weg te schrijven onder de noemer teambuilding.

De andere dag die bedrijf X organiseert is de familiedag. Op deze dag zijn alle collega's en kinderen van harte welkom. Dit gebeurd wel in het weekend maar dit hebben ze nu gecombineerd met een relatiedag. Alle relaties worden uitgenodigd tot 15.00 uur, waarna aansluitend de collega´s samen met partner en eventuele kinderen van harte welkom zijn. Op deze manier worden twee events samengevoegd waardoor er een kostenbesparing is omdat activiteiten tweemaal worden gebruikt. De WKR zal hier gedeeltelijk worden ingezet. Immers valt een relatiedag onder marketing- en saleskosten.

Meer informatie?
Mocht je er niet uitkomen met betrekking tot de WKR in je eigen situatie, blijf mij volgen of stuur een berichtje zodat ik je misschien kan helpen.

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events bv. teambuilding.nl en bedrijfsfeest.nl

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs