SOS Events - buitengewone bedrijfsuitjes!
Erik Kroon

Voorpret

Geplaatst op maandag 24 juni 2013


Elk jaar, wanneer wij met ons bedrijf een weekendje weg gaan, maak ik er een sport van om zoveel mogelijk aanwijzingen te geven over de hoe/wat/waar van ons bedrijfsuitje. Ik zoek op Wikipedia naar gebeurtenissen die op de locatie waar we verblijven hebben plaatsgevonden en vind bijvoorbeeld woorden die het tegenovergestelde betekenen, of in het Latijn vertaald zijn, voor de activiteit die we gaan ondernemen.

Maar er zijn nog veel meer leuke en simpele idee´n om het bedrijfsuitje van te voren extra te laten leven. Op die manier wordt het bedrijfsuitje in plaats van een kostenpost een investering in plezier op de werkvloer: voorpret! Hieronder heb ik voor u een aantal suggesties neergezet. Doe er uw voordeel mee, wie weet gebruikt u ze wel voor een komend event bij SOS Events:

1: Maak posters die iedereen enthousiast maken voor het uitje. Zet hier teksten als "jij gaat toch ook mee?", of "vergeet je niet op te geven voor het leukste uitje ooit!" op. Zet hier dan direct bij voor welke datum en bij wie de aanmeldingen binnen moeten zijn.
2: Geef vooraf aan wat uw collega's mee moeten nemen op het bedrijfsuitje. Extra leuk is om ook rare dingen mee te laten nemen, zoals een meter rood touw of kauwgom met bosbessen smaak. Combineer dit met logische dingen als extra setje kleding en rijbewijs. U zult zich verbazen over het aantal collega's dat een rood touw bij zich heeft, over (voor)pret gesproken...!
3: Heeft uw bedrijf bepaalde kernwaardes? Verwerk deze dan in posters en maak de link met het bedrijfsuitje of teambuildingsdag. Zo maakt u collega's alert om voor- en tijdens het dagje uit te werken met deze kernwaarden en snijdt het mes aan twee kanten!
4: Geef elke week een kleine aanwijzing aan de hand van een attribuut waarvan collega's (denken) dat ze die nodig hebben. Zo kunt u hen bijvoorbeeld een kompas, loep, zwembandjes of, voor een meerdaags event, een rugzak of koffertje geven.
5: Wanneer u meerdere vestigingen heeft zou u er ook voor kunnen kiezen om de vestigingen een eigen evenementje te laten organiseren. Denk aan een dart-, voetbal-, volleybal- of pokertoernooi. Het beste team speelt de grand finale op het jaarfeest waar alle vestigingen komen!
6: Maak een speurtocht door het kantoor, met als einddoel een aanwijzing van het evenement. U zult verbaasd zijn over collega's die in eens veranderen in Sherlock Holmes.
7: Maak een promofilmpje van de activiteiten die u heeft georganiseerd. Maak het filmpje dan wel zo leuk dat uw collega's er enorm om moeten lachen, waardoor er veel over gepraat wordt. Zelfspot zorgt voor hilariteit!
8: Geef elke week vage aanwijzingen door via de mail. Deze aanwijzingen gaan over de locatie en over de activiteit. Vergeet dan vooral niet om, wanneer jullie onderweg zijn naar het bedrijfsuitje, te vermelden waar de aanwijzingen voor staan. Onderschat uw collega's niet, ze zullen alles uit de kast halen om te achterhalen waar de aanwijzingen voor staan. Dus denk moeilijk!

Veel plezier met de voorpret!

Met vriendelijke groet,
Erik Kroon
Eigenaar SOS Events BV

 • Westerhuis:

  "ondanks dat het corona tijd was hebben we toch genoten van ons jaarlijks dagje uit. "

  Activiteit: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10 Medewerkers: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10
 • Glashandel Aart Bouman:

  "Wij hebben een hele leuke dag gehad! Van begin af aan was alles tip top geregeld! "

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Nienke :

  "We hebben een enorm leuke dag gehad! Super bedankt voor alle goede zorgen! "

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Deelnemer:

  "Iedereen was enthousiast; we hebben echt een leuke dag gehad! Bedankt!!"

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10
 • Holland and Barrett:

  "We hebben een fantastische dag gehad! Organisatie was top en we hebben allemaal genoten van het enthousiasme en de oefeningen!"

  Activiteit: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10 Medewerkers: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10

5 redenen om bij ons te boeken:


24 jaar ervaring
Beste prijs/kwaliteit
Origineel en uniek aanbod
Centraal gelegen in Nederland
Beoordeling van onze klanten: 8,4/10