SOS Events - buitengewone bedrijfsuitjes!

De 10 verboden dagen voor een bedrijfsuitje

Geplaatst op maandag 10 februari 2014


Wij maken het nog wel eens mee; een bedrijfsuitje wordt geboekt, maar op de dag zelf blijken er te weinig collega's mee te gaan! Hebt u zo uw best gedaan om een leuk event te organiseren, blijkt lang niet iedereen mee te gaan⃛ U baalt en degene die niet meegaan ook. Hoe zulke situaties voorkomen kunnen worden? Lees hieronder mijn 10 tips en maak u nooit meer zorgen over teveel afmeldingen!

Check voetbalwedstrijden
Check van te voren wanneer het Nederlands Elftal voetbalt tijdens een EK of WK. Mocht u toch bewust kiezen voor deze data , zorg dan ieder geval voor een tv-scherm voor de voetballiefhebbers en communiceer dit van tevoren. Zo komen de voetballiefhebbers wel naar uw event!

Vermijd een zaterdag
Op een gemiddelde zaterdag is een gezin druk met allerlei sportende kinderen. Tevens is een zaterdag een 'vrije' dag, waarbij collega´s geen reden voor afmelding hoeven te geven. Dus kies ervoor om een bedrijfsuitje, mits het mogelijk is, doordeweeks te organiseren.

Denk om de vakantieperiode
Door de vakantiespreiding kan het maar zo zijn dat de gewenste dag precies in de vakantie periode valt van verschillende collega's. Houd dus rekening met de diverse vakanties in het jaar.

Let op Pinksteren en Pasen
Bekijk van tevoren even wanneer Pinksteren en Pasen vallen. U kunt dan niet alleen het weekend zelf niet gebruiken voor evenementen, maar ook de maandag erna valt weg.

Vergeet Hemelvaart niet
Let op bij Hemelvaart. Dit is vaak een dag dat collega's een dag ervoor en erna al vrij nemen voor een lang weekend weg.

Relatiedag? Vermijd maandag, woensdag en vrijdag!
Houd nooit een relatiedag op een maandag, woensdag of vrijdag. Maandag komt voor geen enkel bedrijf uit, woensdag zijn veel vrouwen vrij en vrijdag is een algemene atv-dag of een opmars voor het weekend.

Let op Sinterklaas(intocht)
In de maand november is er in elk dorp of iedere stad wel de intocht van Sinterklaas. Veel ouders kiezen in deze periode dan om de intocht met hun kinderen te beleven. Bekijk uw lokale agenda wanneer de Sint in het land komt.

Vermijd de zondag
Zondag is meestal niet een dag voor een bedrijfsuitje. Mocht dit de enige dag zijn dat u gesloten bent met uw bedrijf (zoals retail) bedenk dan goed of u veel gelovige mensen als collega heeft en of dit teveel no-show gaat opleveren als het bedrijfsuitje wel op zondag wordt georganiseerd.

Check verjaardagen
Mocht het management altijd meegaan op het bedrijfsuitje, houd dan rekening met hun verjaardag. Dit geldt ook voor eventuele jubilarissen binnen het bedrijf.

Houd rekening met verkiezingen
Staat er een verkiezing voor de deur? Gemeente, provinciaal of landelijk? Dan is het niet gebruikelijk om een vergadering of bedrijfsuitje te regelen.

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events

SOS Events adviseert u graag over de juiste datum van uw event. Uiteraard adviseren we u ook voor de juiste locatie, om uw bedrijfsuitje te laten starten en eindigen.

Liked u deze blog?Reageer op deze blog:

 • RIVM/EPI/GEZ:

  "Heel leuk uitje gehad, leuke activiteiten en goede/enthousiaste begeleiding! Ondanks beetje regen erg geslaagd! :-)"

  Activiteit: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10 Medewerkers: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10
 • gisela :

  "Enorm leuk , maar dat kan ook niet anders dan met zo n leuk team !"

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10
 • gisela :

  "Enorm leuk , maar dat kan ook niet anders dan met zo n leuk team !"

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10
 • Vitens:

  "Een gezellige, ontspannende dag met bijzonder leuke activiteiten onder goede begeleiding."

  Activiteit: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10 Medewerkers: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10
 • Ordina BPS:

  "Topdag! gelukkig mooi weer (in november), super begeleiding en de juiste mix van activiteiten."

  Activiteit: Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10 Medewerkers: Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10

5 redenen om bij ons te boeken:


22 jaar ervaring
Beste prijs/kwaliteit
Origineel en uniek aanbod
Centraal gelegen in Nederland
Beoordeling van onze klanten: 8,3/10