SOS Events; Natura2000 proof

Op woensdag 29 september bezocht de Recron SOS Events. Op de agenda stond de problematiek rond Natura2000. Er waren veel partijen aanwezig om over voorbeelden te praten waar Natura2000 een probleem is in de uitvoering van deze natuurwet.

De Natura2000, een wet gemaakt door Brussel, wijst ruim 100 natuurgebieden in Nederland aan die deze wet moeten realiseren.
De Veluwe, het werkgebied van SOS Events, is het grootste Natura2000 gebied van Nederland.

Eigenaar Erik Kroon van SOS Events, sprak zijn bezorgdheid uit over de ontwikkeling van het hoogste klimbos van Nederland. Deze had in 2009 al gerealiseerd moeten worden. Omdat de wetgeving nog onduidelijk is kwamen ambtenaren keer op keer met nieuwe richtlijnen. Dit heeft er voor gezorgd dat er tot op heden nog steeds geen klimbos is. De vraag blijft of SOS Events dit alsnog gaat realiseren, immers, er zijn ondertussen alweer een aantal klimbossen gebouwd en SOS is altijd graag trendsetter in plaats van trendvolger.

Verder was er volop de mogelijkheid om de directie van Natura2000 te overtuigen niet door te schieten in details maar de grote lijnen te blijven volgen. SOS heeft door de jaren heen al verschillende keren diverse aanpassingen gedaan om Natura2000 te ondersteunen.

Door LNV directeur Kool werd SOS Events dan ook uitgeroepen tot ’’Natura2000 proof’’ en was hij erg onder de indruk van hoe er reeds systemen zijn ontwikkeld om landeigenaren op de hoogte te stellen. Al met al een goede, gezonde discussiemiddag.

SOS Events, Natura2000 Proof!