Haal de kinderen uit de gordijnen en speel de Escape Room @ Home

Escape Room @ Home

School, werk, privé, het loopt tijdens de coronatijd allemaal door elkaar. Verveling ligt op de loer. Om uit deze sleur te komen heeft het Nederlandse bedrijf SOS Events de online Escape Room @ Home bedacht. Een game die je thuis met het hele gezin kunt spelen op je eigen tablet of smartphone. Na het kiezen van de gewenste leeftijdscategorie is het de bedoeling om in 1 uur tijd de code te kraken en de geheime uitgang te vinden. Met diverse foto- en video-opdrachten, (kennis)vragen en raadsels word je steeds meer in de goede richting geleid. Tijd is de gezamenlijke vijand, dus zorg er met elkaar voor dat je doorwerkt om binnen een uur te ontsnappen.

De Escape Room @ Home is geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën, waarbij iedere categorie is voorzien van een eigen thema en niveau. “We hebben besloten om games voor vijf verschillende leeftijdscategorieën te maken zodat er altijd een spel tussen zit wat bij de gezinssamenstelling past. Voor stellen zonder kinderen en jong volwassenen hebben we uiteraard ook een game ontwikkeld”, aldus Erik Kroon (eigenaar van SOS Events).

De verhaallijn in de categorie 3 tot 6 jaar gaat over een meisje dat op een boerderij woont. Iedere dag ontsnapt haar konijntje uit het huis, terwijl de deur dicht zit. Als ouder probeer je er samen met je kinderen achter te komen hoe het konijntje toch steeds ontsnapt. De Escape Room @ Home voor 6 tot 10 jarigen speelt zich af in een kasteel dat ‘De Vijfsprong’ heet, terwijl het gebouw naast een kruispunt staat. Aan de kinderen de taak om te ontdekken waar de geheime tunnel zich bevindt. De 8 tot 12 jarigen kunnen zich uitleven op een raadsel in een landhuis in de bergen en zijn je kinderen 12+ dan mogen ze op zoek naar de geheime uitgang van een hotel in Las Vegas. Voor volwassenen is er een aparte game gemaakt, die zich afspeelt in Manhattan, waarbij de lift door een stroomstoring is vergrendeld.

De Escape Room @ Home is een Nederlandse uitvinding en wordt nu ook uitgerold in de rest van Europa en Amerika. SOS Events houdt zich normaal gesproken bezig met outdoor events, maar is door de coronacrisis 180 graden gedraaid. “Het is geweldig als je dit als bedrijf binnen twee weken met je team kunt realiseren”, aldus Kroon.

De Escape Room @ Home is online te bestellen via www.sos-events.nl.