SOS Events ontwikkeld online games voor bedrijfsleven

HACKED
Veel bedrijven gaan dankzij Corona een andere economie in waarbij thuiswerken het nieuwe normaal wordt. SOS Events uit Uddel is de eerst die online games heeft ontwikkeld voor het bedrijfsleven om de thuiswerkende medewerkers op een leuke manier met elkaar te verbinden.

Het begon bij een grote opdrachtgever, die aangaf of we niet even een online spelletje wilde bedenken. “Vooral geen online pubquiz, dit is niet wat ik zoek, want dat is individuele kennis. Ik zoek een game waarmee ze weer verbonden zijn met elkaar en intensief moeten samenwerken”, aldus de opdrachtgever. Zo ontstond onze eerste game HACKED, een online teambuildingsgame waarbij je moet samenwerken op afstand. Een leuk en goed alternatief voor de gebruikelijke uitjes want iedereen zit toch al achter zijn eigen pc te werken. “Corona maakt het bijna onmogelijk om nog fysieke teambuilding en fun te hebben met je collega’s. Hierdoor neemt de vraag naar alternatieven enorm toe.” Aldus Erik Kroon, eigenaar van SOS Events.

Na de ontwikkeling van HACKED is de volgende online game ook alweer klaar om gespeeld te worden; Who’s the Millionair?! Een game die je in teams speelt, met behulp van ZOOM kan je elkaar zien. Samen voer je opdrachten uit die vooral veel plezier en gelach achter de pc op gaat leveren. Veel bedrijven in onze branche hebben het, net zoals SOS Events, erg zwaar. “Het is dan ook gaaf om iets te ontwikkelen waarmee we ons toch kunnen onderscheiden in de markt. Met onze nieuwe games helpen we ook andere branchegenoten, zij kunnen deze namelijk ook aanbieden aan hun klanten. Zo hebben we nu ook al aanvragen vanuit het bedrijfsleven voor online veiligheidstrainingen en ontwikkelen we (team)games op maat.”

Naast deze nieuwe ontwikkelingen op de zakelijke markt heeft SOS Events bij de start van de Corona crisis ook al ruim 7.000 gezinnen blij kunnen maken met een gave Escape Room @ Home. Deze game wordt nu zelfs uitgerold over de hele wereld. Voor meer informatie over de online teambuilding games kan je een kijkje nemen op: www.teambuilding.nl of www.bedrijfsfeest.nl.