Geslaagde opening Klimbos

Op maandag 20 augustus is het Klimbos Garderen officieel geopend. Een uniek klimbos midden in de Veluwse bossen.

De totstandkoming van het klimbos is een jarenlang traject gebleken, maar Erik Kroon, eigenaar van SOS Events waar Klimbos Garderen onderdeel van is, is er niet minder trots op.

Het Klimbos zoals het er nu is, is uniek in zijn soort. Door een zekersysteem, waarbij de klimmer continu gezekerd is, is dit het veiligste klimbos van het land. Met een plateau op 18 meter hoogte is het tevens het hoogste en heeft het de langste tokkelbaan van Nederland.

Wethouder van den Hengel van gemeente Barneveld opende het klimbos en ook Dream4Kids kwam aan het woord. De ruim 100 aanwezigen hadden een gulle gift over voor Dream4Kids, waar SOS Events een dag voor de kinderen van dit goede doel zal organiseren in het klimbos.

Klimbos Garderen is niet alleen een uitbreiding van de activiteiten van SOS Events en de Veluwe Specialist, het is tevens een versterking van lokale horeca en leisure bedrijven in de omgeving.

Na het officiële gedeelte was er de mogelijkheid voor de aanwezigen om het klimbos in te gaan. Hier werd gretig gebruik van gemaakt en gezien de vele positieve reacties gaat het Klimbos Garderen voortvarend van start.