Een kampvuur maakt vrouwen stil

SOS Events uit Uddel heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van deelnemers tijdens een bedrijfsuitje met kampvuur. In het onderzoek zijn 13 bedrijfsuitjes meegenomen, met in totaal ruim 400 deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan The Night Challenge en de avond-dropping waarbij je met je team over de Veluwe dwaalt en opdrachten moet uitvoeren.

Wanneer de deelnemers rondom het kampvuur gaan zitten zie je al direct een verschil tussen mannen en vrouwen. De mannen maken zich altijd druk om het vuur en vaak moet er een extra blokje hout bij. Niet omdat het niet warm genoeg is, maar gewoon omdat spelen met vuur bij de man hoort. Het gedrag van de man rondom het kampvuur levert dan ook meer dan eens sterke verhalen op. En uit het onderzoek blijkt dat deze verhalen vaak over hun jeugd gaan. Een kampvuur zorgt er dus voor dat je je collega’s beter leert kennen, ook als je ze al tientallen jaren op de werkvloer tegenkomt. Verder wordt de man vaak zo enthousiast van het vuur dat deze in toom moet worden gehouden om te voorkomen dat hij een heel bos in de fik steekt. Dit kan een vorm van intimidatie naar de vrouw zijn of gewoon balorigheid en een greep naar vroeger.

De vrouw wordt, in tegenstelling tot de man, juist vaak stiller tijdens het kampvuur. Vrouwen kijken naar het vuur en houden met gesloten handen een drankje vast. Zij komen juist tot rust. En als er al gesproken wordt dan gaat dit vaak over algemene zaken en geven ze zich niet bloot. De vrouw vindt het gezelschap van de man overigens wel prettig, want een kampvuur in het midden van de natuur roept toch een bepaalde angst op.

Ook een bedrijfsuitje organiseren en met al je collega’s rondom een kampvuur zitten? Kijk voor meer informatie op www.bedrijfsfeest.nl. En heb je vragen? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag verder!