Elektrische fietsen veroveren de Veluwe

Veluwe - Juli 2017. De elektrische fiets wint nog steeds aan populariteit in Nederland. Afgelopen jaren was één op de vijf verkochte fietsen een e-bike. Ook in de verhuur is er een explosieve stijging van de vraag naar de elektrische fiets. Op de Veluwe zijn 3 verhuurlocaties van de VeluweSpecialist waar ze vanaf dit jaar al hun e-bikes verhuren van het merk QWIC.

De VeluweSpecialist is niet een standaard fietsverhuurder of fietsenmaker maar zij verhuren diverse vervoersmiddelen allemaal inclusief mooie routes. “Het gaat om de beleving en de fiets moet gewoon goed, degelijk en makkelijk in onderhoud zijn”, aldus Erik Kroon, oprichter en eigenaar van de 3 vestigingen VeluweSpecialist in Otterlo, Hoenderloo en Garderen.

Betrouwbare e-bike
“Het merk was voor ons al snel besloten. Na het testen van de QWIC waren wij om, vooral onze monteur was laaiend enthousiast omdat hij alle voordelen zag die we bij andere merken niet konden vinden. Goede modellen met lage instap, geen ingewikkelde software en betrouwbare onderdelen gaven voor ons als verhuurder al snel de doorslag. Daarnaast was het contact met vertegenwoordiger Hans Terpstra correct en meedenkend, daar houden we van op de Veluwe.”

“We hebben de QWIC e-bikes nu 3 maanden in de verhuur en we hebben in de tussentijd al weer nieuwe e-bikes bijbesteld omdat onze klanten tegenwoordig eerder kiezen voor een e-bike boven een gewone fiets.” Voor de toerist op de Veluwe hoeven ze zich voorlopig geen zorgen te maken. “Er zijn plannen om nog meer vestigingen te openen op de Veluwe waaronder in Harderwijk en ook daar zullen meer e-bikes komen te staan” aldus Erik Kroon.

Over QWIC
QWIC is een Nederlandse fabrikant van elektrische tweewielers. Bij QWIC geloven we dat elektrisch rijden de huidige problemen van congestie, lokale vervuiling maar ook CO2 uitstoot sterk kan reduceren. Vanuit Amsterdam worden elektrische fietsen en scooters ontworpen, ontwikkeld en vermarkt. Door innovatieve elektrische scooters en -fietsen te ontwikkelen maken we producten die niet alleen duurzaam maar ook leuk zijn om te hebben en te rijden. Cool to Have & Fun to Ride. In 2014 werd QWIC onderscheiden met een Red Dot Design Award voor haar opvallende, urban design van de e-bikes.

Kijk voor meer informatie op www.veluwespecialist.nl en www.qwic.nl