Gouden tips voor geslaagde kerstborrel

De kerstborrel staat weer voor de deur! Heeft u al nagedacht over de invulling voor dit jaar? Viert u het aan de zaak of in een restaurant? Wel of geen kerstpakket? Wel of geen entertainment? Het zijn altijd weer lastige overwegingen, maar uiteraard helpen wij u graag op weg met de allerbeste tips om er een perfecte kerstborrel van te maken:

Een externe locatie is vaak al aangekleed in kerstsferen. Dit scheelt u in de aankledingkosten!
• Een cateraar bij u aan de zaak laten komen is vaak duurder dan de catering in een restaurant.
• Steeds vaker kiezen bedrijven voor een totaal arrangement voor het eten en drinken. Een andere goede mogelijkheid is om bijvoorbeeld 6 consumptiemunten uit te reiken tijdens de borrel: vaak goedkoper en voor iedereen ruim voldoende!
Zorg voor een inschrijfbalie bij de entree, zodat je weet wie er wel of niet zijn geweest.

• Spreek af dat collega's die zich wel hebben aangemeld maar niet op komen dagen een symbolisch bedrag moeten betalen. Zo voorkom je ‘no show’ en kan je budget optimaal besteed worden aan de mensen die wél komen.

Geef een kleding advies. Dit geeft een extra leuke sfeer en iedereen voelt zich op zijn gemak.

Wel of geen partners uitnodigen? Weeg gewoon de voor- en nadelen af! Met partner kost meer, maar aan de andere kant leren de partners het bedrijf op deze manier veel beter kennen.

Entertainment? Houd goed rekening met uw doelgroep en de sfeer in het bedrijf. Wel feestje bouwen terwijl er ontslagen zijn gevallen wordt niet echt gewaardeerd. Houd het dan simpel!

Bedrijfs- of jaarcijferpresentatie tijdens de kerstborrel? Doe het kort, luchtig of in een interactieve quizvorm. Zo slaat de verveling niet toe en bereik je iedereen!

Crisis, maar toch een kerstpakket geven? Steeds meer bedrijven kiezen voor een belevenisbon, waarmee het personeel zelf kan bepalen wat ze ermee doet.

Communiceer een eindtijd in de uitnodiging. In Nederland duurt een kerstborrel gemiddeld 3 uur.

Check altijd de bereikbaarheid van de locatie. Hoe is het parkeren (gratis?) geregeld en is de locatie ook met openbaar vervoer bereikbaar?

Wij hopen u hiermee enkele handvatten te hebben gegeven en dat uw kerstborrel dit jaar weer een groot succes wordt! Uiteraard kunt u voor vrijblijvend extra advies voor locaties, entertainment en spelactiviteiten tijdens uw kerstborrel altijd contact met ons opnemen.

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!
SOS Events