Het moestuinuitje genomineerd voor verkiezing meest maatschappelijk uitje van 2016!

Den Haag- Op 19 februari jongstleden kreeg Erik Kroon, eigenaar SOS Events Uddel, de eer om zijn ´moestuinuitje´ te promoten tijdens het jaarlijks terugkerende evenement van de ANWB: de verkiezing van het meest maatschappelijk uitje!

Het moestuinuitje
De Albert Heijn actie in 2015 met de moestuin sloeg aan bij de Nederlandse bevolking maar tegelijkertijd riep het ook veel vragen op rondom het verbouwen van eigen groenten. Genoeg reden dus om een uitje op touw te zetten dat voldoet aan de wensen van kokend Nederland.
In samenwerking met Van der Valk hotel – De Cantharel creëerde SOS Events het moestuinuitje op locatie
Parc Spelderholt.

Op deze unieke locatie wonen, werken en leren jongeren met een verstandelijke beperking. Zij worden opgeleid in de horeca en leren daar de fijne kneepjes rondom gastvrijheid. Tijdens het uitje wordt de groep door middel van een E-step, geheel werkend op zonne-energie, begeleid door de jongeren van het park. Vervolgens is het tijd om de ingrediënten te gaan verzamelen. Hierdoor wordt de groep voorzien van een stukje educatie over de moestuin door de moestuinspecialist en de kok van Spelderholt. Daarna duikt de groep de keuken in om een heerlijke maaltijd te bereiden met verse ingrediënten uit de tuin.

ANWB verkiezing
Met een team van drie man sterk gingen Erik Kroon, Oscar van Vonderen (relatiemanager van Parc Spelderholt) en Laurens (student aan de academie van Spelderholt) op weg naar Den Haag om zowel het uitje als Parc Spelderholt op de kaart te zetten. Zij hebben de inhoud van het uitje in combinatie met het park getoond aan de vakjury, die op haar beurt de getoonde initiatieven zal beoordelen. Er wordt gekeken naar kenmerken als maatschappelijk relevantie, de positieve bijdrage aan de samenleving en het faciliteren van geluksmomenten van het uitje.

Tijdens het ANWB evenement kregen zeven kanshebbers een moment om hun product te presenteren aan een vakjury. Na het aanhoren van zeven initiatieven, zullen zij op 15 maart aanstaande de winnaar van het meest maatschappelijk uitje van 2016 bekend maken.

Het moestuinuitje is een geweldige mogelijkheid om op nostalgische wijze de moestuin weer in te duiken. Niet koken met producten vanuit de schappen, maar ingrediënten vers uit de grond. Dit alles in combinatie met een mooi gelegen locatie en enthousiaste jongeren als begeleiders. Kortom, het moestuinuitje is een prachtig uitje met prachtige mensen!
Kijk voor alle mogelijkheden op
MoestuinUitje!

en boek op deze manier een maatschappelijk uitje!