Kampvuur versterkt sociale banden

Uit onderzoek van de universiteit van Utah blijkt dat een kampvuur zorgt voor geheel andere gespreksstoffen. Onderzoekers hebben jaren lang een Afrikaans volk gevolgd, zij hebben ontdekt dat het merendeel van de conversaties veranderen op het moment dat iedereen om het kampvuur zit. Het gaat dan opvallend vaak over sociale relaties en religie, terwijl ze overdag vooral hun dagelijkse en economische problemen bespreken. Dit meldt nu.nl op haar website.

Vandaag de dag zie je dit natuurlijk nog steeds terug, zo houden veel mensen nog steeds van een gezellig avondje bij de open haard en in de restaurants brandt nog regelmatig kaarslicht. Dit zorgt voor intimiteit en sociale binding. Het is dus helemaal geen slecht idee om met z´n alle een avondje rond een vuurtje plaats te nemen, dit zorgt er voor dat men het ook eens over andere dingen heeft dan bijvoorbeeld alleen maar het werk.

Zoals eerder gezegd leidt een kampvuur tot andere gespreksstoffen. Een perfecte manier dus om dit eens te testen met uw collega's door een avondje rondom een kampvuur plaats te nemen.
SOS Events heeft daarom een aantal bijzondere ‘kampvuur’ arrangementen in hun assortiment opgenomen. De specialist in teambuilding en fun biedt deze programma's aan in Staatsbosbeheer gebieden waar het doodstil is en waar het enige licht wat er is, van het kampvuur komt. Bekijk het kampvuur aanbod op bedrijfsfeest.nl en misschien dat u naderhand meer te weten bent gekomen over uw collega´s dan u van te voren wist.