Opening Adventurepark Harderwijk een feit

Op donderdag 18 juli is Adventurepark Harderwijk aan de Boekhorstlaan, onder toezien van ruim 80 genodigden, geopend door wethouder van Bijsteren en burgemeester van Schaijk. Het adventurepark is een uniek concept dat je nog nergens anders in Nederland kan vinden. De burgemeester wist in zijn toespraak te benadrukken dat de activiteiten een aanwinst zijn voor zowel de toerist als de inwoners van de regio. “Op een gebied waar we jaren geleden nog geen euro voor zouden geven, staat straks een uniek concept in Nederland waar het Adventurepark Harderwijk een grote bijdrage aanlevert.”

Erik Kroon, eigenaar en initiatiefnemer van het adventurepark omschrijft het dan ook als hét nieuwe outdoor concept. De locatie is het startpunt van verschillende activiteiten, niet alleen hier aan de Boekhorstlaan, maar juist ook erbuiten. Kroon vervolgt: “Je kan rechtstreeks vanaf deze locatie de Veluwe en de binnenstad verkennen met unieke vervoersmiddelen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om lekker te gaan klimmen en tokkelen in het klimbos. Niet alleen de activiteiten, maar ook de locatie is uniek. Het ligt centraal en het is gemakkelijk bereikbaar. In combinatie met de restaurants, die nu nog gebouwd worden, heb je hier alles wat je nodig hebt voor een leuk dagje uit.”

Na de mooie woorden van de burgemeester vertrok de wethouder naar 16 meter hoogte, om daar de opening officieel te beklinken. Dit deed hij door naar beneden te springen (Free Fall). Uiteraard veilig, maar wel met de nodige adrenaline, wist hij te landen op de middenstip van het park en zo werd het Adventurepark Harderwijk officieel in gebruik genomen. De aanwezigen konden aansluitend activiteiten testen en netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Check voor meer informatie: www.veluwespecialist.nl & www.klimbosharderwijk.nl