SOS Events bestaat 22,22 jaar

“Er is altijd een reden voor een feest”, aldus Erik Kroon, die nu precies 22,22 jaar ondernemer is. En daarom geeft hij nu iedere deelnemer een leuk cadeautje na een uitje bij &eacute&eacuten van zijn bedrijven. Kroon startte SOS Events in 1996 bij zijn ouders in Uddel aan de Harderwijkerweg. Waar hij zich toendertijd vooral richtte op sportief vergaderen. Elk hotel op de Veluwe zat in die jaren vol met vergadergasten uit heel Nederland. En er was in deze regio niemand die activiteiten aanbood voor deze doelgroep. “Oké ok&eacute, er was een optie om een fietstocht op de huurfiets van het hotel met de boswachter te maken”, vertelt Kroon.

Daarna groeide zijn bedrijf razendsnel, met percentages van 500 procent per jaar. “Met de komst van internet ging het helemaal los”, aldus Kroon. Zijn imperium heeft hij, juist in de crisis, uitgebreid met winkelketen: de VeluweSpecialist (Otterlo, Hoenderloo en Garderen). Het klimbos in Garderen werd in 2012 geopend. “En nu is het ‘hands on’ aan alle kanten. Bedrijfsuitjes en teambuilding zit weer op het niveau van voor de crisis en alle andere opgezette takken gaan ook zeer goed.”

Software
SOS Events heeft altijd eigen programmeurs en webdesigners in dienst gehad, hierdoor kan er altijd snel geschakeld worden. Op een bepaald moment had SOS Events zelfs 70 websites in de lucht. Bij de komst van de VeluweSpecialist werd er software gebouwd die het mogelijk maakt om de mountainbikes, E-choppers, E-bikes en scooters op een geautomatiseerde manier te verhuren via de website. Mede hierdoor werd er in 2014 het software bedrijf LeisureKing gestart, waar nu ruim 200 bedrijven in Nederland gebruik van maken. Software die allerlei soorten leisure bedrijven zoals escape rooms, sloepverhuurders, bowlingbanen tot aan een fietsverhuurder gebruikt. Dit systeem maakt het mogelijk ieder zijn/haar activiteiten online boekbaar te maken, inclusief een goed CRM en kassasysteem. Het lijkt een vreemde eend in de bijt voor velen die dit lezen, maar voor Erik Kroon is dit een logisch gevolg. “Er was geen goede software en wij hebben daarom besloten om het te gaan bouwen en te vermarkten.”

Het kraskaartje!
SOS Events 22,22 jaarNu is het dus 22,22 jaar geleden dat Kroon startte met SOS Events en daarom is er een oude bekende van stal gehaald. Het enige echte kraskaartje! “We hebben 100.000 kraskaartjes laten drukken met daarop een code die recht geeft op leuke en unieke prijzen. Voor een totaal bedrag van 60.000 euro aan waarde, een echte prijzenpot te noemen.” Iedereen die vanaf heden in het klimbos in Garderen, bij Veluwe Valley in Beekbergen, in de winkels van de VeluweSpecialist of bij SOS Events een uitje heeft, ontvangt na de activiteit een kraskaartje. Met een winkans van 1 op 10, zit er altijd wel een gelukkige bij die een helikoptervlucht, hotelovernachting of een teamuitje wint.