SOS Events levert bijdrage aan VNG congres

Op 2 juni jl. heeft het VNG congres (Vereniging Nederlandse Gemeenten) plaats gevonden, georganiseerd door de gemeente Apeldoorn. In een speciaal voor dit evenement omgebouwd Omnisport hebben 2500 genodigden in de vorm van burgemeesters, wethouders en ambtenaren diverse presentaties bijgewoond. Deze zijn vertoond op een 85 meter lange video-wall.

Manoeuvreren tussen regelgeving & innovatie
Onder de noemer ‘Ondernemen in kwetsbaar natuurgebied´ stelde Erik Kroon, eigenaar van SOS Events, tijdens zijn presentatie het hedendaagse manoeuvreren van ondernemers tussen regelgeving, innovatie en grondeigenaren aan de kaak. Het doel van de bijeenkomst: om de gemeenten te laten realiseren dat nieuwe kansen en innovaties in kwetsbaar natuurgebied veel inzichten kost, met als voorbeeld Natura2000.

Ondernemen in natuurgebied, de praktijk in beeld
Ter illustratie heeft Kroon het 5-jarige realisatie-traject van zijn Klimbos Garderen uitgelicht, over het verleden en heden om te komen tot dit stuk recreatie in bosgebied. Om de beleving totaal te maken zijn de deelnemers na afloop van de presentatie per elektrische Twizy´s naar het Klimbos Garderen gereden om het eindresultaat met eigen ogen te zien. Een mooie manier om de theorie in praktijk te onderschrijven. Ter afsluiting volgde er een diner voor de congresdeelnemers in Paleis het Loo.