Veiligheid boven alles

In reactie op dit artikel uit de telegraaf:

Beste bezoeker, geachte relatie,

‘Veiligheid’ is op dit moment één van de meest besproken thema's binnen onze branche.  Als directeur van een van de grootste evenementen organisatiebureaus van Nederland ben ik dagelijks bezig met het aspect veiligheid. In dit korte schrijven wil ik u hierover persoonlijk informeren:

Onze organisatie is gebouwd op het woord veiligheid. Al onze arrangementen en activiteiten worden altijd onder begeleiding uitgevoerd: huren van materialen of voertuigen is bij ons dan ook niet mogelijk. De reden hiervoor is dat wij van mening zijn dat het onze morele plicht is om te zorgen voor uw veiligheid. U kunt van te voren immers niet inschatten welke risico’s u loopt.
Een goed voorbeeld hiervan is dat wij tijdens onze Solextour alle deelnemers een helm laten dragen. Dit is in Nederland niet verplicht, maar wie heeft er ooit eerder op een Solex gereden? Onervarenheid doet ongelukken veroorzaken. Daarbij rijdt u onder begeleiding deze route, want met 1 hand een routekaart vasthouden, kaartlezen, voorwielaandrijving en genieten van onze prachtige route kan niet allemaal tegelijk!

Onze begeleiders zijn getraind middels een jaarlijkse reanimatie cursus en hebben altijd een EHBO kit bij zich. Kan een deelnemer wegens gezondheidsklachten niet verder, dan nemen wij hem of haar mee: geen discussie mogelijk. Tevens is het onderhoud van alle materialen in eigen beheer waardoor er optimale controle op de kwaliteit is.

Met dit schrijven neem ik niet uw angsten als organisator of bedrijf met betrekking tot uw verantwoording weg, maar bij ons intake gesprek proberen wij u als doelgroep te kwalificeren. Hierdoor kunnen wij u het juiste arrangement bieden. Leeftijd, man/vrouw verhouding en de al dan niet sportieve aanleg van collega’s zijn hierbij de eerste vragen die er worden gesteld door onze sales afdeling. Deze op het eerste oog ver gezocht lijkende vragen hebben opeens een hele belangrijke reden: met deze vragen in ons achterhoofd stellen wij samen met u namelijk een zo veilig mogelijk evenement voor!

Mocht u vragen hebben, mail mij dan gerust. Ik zal persoonlijk reageren.

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Erik.kroon@bedrijfsfeest.nl
Algemeen directeur